zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Csökkentette a koronavírus a betörések számát?

Mivel a koronavírus miatt számos vészhelyzeti intézkedést vezettek be, 2020 tavaszán pedig karantén intézkedéseket is hoztak, érdekes kérdés, hogy a betörések száma hogyan változott az elmúlt évben, ha változott egyáltalán.

A bűnügyi statisztikák szerint a 2020-as tavasz legalább ebből a szempontból jónak volt mondható, ugyanis a betörések a lakásokban meglehetősen lecsökkentek. Ez természetesen érthető is, hiszen sokkal többet tartózkodtunk otthon, a lakások kevésbé álltak üresen, emiatt pedig potenciálisan nagyobb volt a lebukás veszélye.

Az időseket érintő csalások száma is lecsökkent kissé, mert bár a családtagok ritkábban látogathatták őket, ők is sokkal jobban figyeltek arra, hogy kit engednek be az otthonunkba, és kit nem.

Az ősz azonban majdhogynem visszatért a régi kerékvágásba, hiszen a karantén feloldását követően a legtöbb home officeban dolgozó visszatért a megszokott munkahelyére, és már nem otthonról végezték a munkát. Érdekes kérdés azonban, hogy a zárak szempontjából hozott-e bármilyen változást a járvány.

Az ajtó és zárcserék száma nőtt

Meglepő lehet, de a zárcserék száma növekedett az elmúlt időszakban. Sokan, akik eddig halogatták a felújítási munkálatokat, a karantén elvonulása után gyorsan belevágtak, félve a vírus második hullámától.

Ennek köszönhetően nemcsak az ablakcserék, de az ajtó és zárcserék száma is nőtt. Természetesen a szakemberek a megfelelő óvintézkedések mellett, maszkban végezték el a feladatukat. A vírusveszély persze volt, akit arra késztetett, hogy ne engedjen be szakembert a házába, de sokan az otthonuk védelmét tartották fontosabbnak.

A beltéri ajtókra szerelt zárak cseréje is növekedett. Egyre többen éltek a home office lehetőségével, és alakítottak ki otthoni irodát. Ennek értelmében sok lakásban új, zárható zár került a dolgozószobák ajtajára.

Bár a vírus sokakat akadályozott, a zárszervizek a kezdeti megtorpanás ellenére zavartalanul tudtak működni a karantén után is. Aki azon töpreng, hogy meg merje-e csináltatni a zárcserét vagy az akadó zárat, bátran vágjon bele.