zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Hívhatjuk a szerelőt a karantén idején?

A koronavírus járvány harmadik hullámát éljük, emiatt pedig a tavalyihoz hasonló karantén intézkedéseket is hozott a kormány. Hogy ez mennyire hasznos vagy sem, arról megoszlanak a vélemények, de valójában inkább arra kell választ adnunk, hogy ez mennyire befolyásolja az életünket, illetve, hogy kiket érint, és mennyiben.

A szolgáltatók közül sokan nem dolgozhattak-dolgozhatnak, mindenképp jó, ha tudjuk, hogy ez pontosan kiket érint, és kiket nem. Baj esetén hívhatunk szerelőt, szakembert?

Nos, ez is kicsit árnyalódik, ám általánosságban elmondható, hogy a bajokat meg kell oldani így a szerelők általában hívhatóak, így a zárszerelőket is kereshetjük, ha beletörtük a kulcsot a zárba, nem tudunk bemenni a lakásunkba, akad vagy szorul a zár, vagy már milyen más, sürgős gonddal kereshetjük őket.

A szerelő ki fog menni hozzánk, és meg fogja oldani a problémát. Ugyanakkor nem árt, ha pár dologra odafigyelünk, nemcsak a saját, hanem a szakember egészségének érdekében is, hiszen a járványt komolyan kell venni.

Mire figyeljünk, ha kijön hozzánk a szerelő?

Ha valóban gond van a zárral, mindenképp hívjunk szerelőt. Arra azonban figyeljünk, hogy a járványügyi szabályokat betartsuk. Ha karanténban vagyunk, akkor a szerelő sem jöhet be, ha viszont csak megfigyelés alatt van egy családtagunk, csak mert kontaktszemélynek számít akkor elméletileg kijöhet a szerelő is.

Igen ám, de ilyenkor érdemes megfontolni, hogy valóban vészhelyzet van a zárral kapcsolatban vagy sem. Ha lehetséges, ilyenkor inkább várjuk meg a 10 napot, amit ilyenkor a törvény előír, és csak utána hívjunk szerelőt.

Amennyiben mindenképp ki kell hívni a szerelőt, mert a munka nem tűr halasztást, akkor viseljünk maszkot, a szerelő is biztosan abban fog érkezni. A kézfertőtlenítés is hasznos, ha tehetjük a szerelőnek is tegyük lehetővé a használatát. Kerüljük a kézfogást is, és a lehető legkevesebbet érintkezzünk. Ha ezekre odafigyelünk, akkor a saját és a szerelő egészségét is megóvjuk, emellett a zár is megjavul.