lakatos, lakatos Kaposvár, lakatos munkák, lakatos munkák Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár

Melyek a legbiztonságosabb otthonok?

Alapvető igény, hogy biztonságban szeretnénk tudni szeretteinket és értékeinket. Sokan persze csak legyintenek, mondván, hozzájuk úgysem fog betörni senki, hiszen nincs náluk olyan nagy érték, ami ezt indokolná. Pedig nem is hinnénk el, hogy a betörők már milyen minimális értékeket is elvisznek magukkal, ha bejutnak hozzánk.

Tévéje, telefonja, DVD lejátszója ma már szinte mindenkinek van, amikre nem is gondolnánk, hogy megéri a kockázatot. Általában a betörők nem gyémántot meg értékpapírokat keresnek, hanem könnyen elvihető és eladható tárgyakat.

De hogyan is tudjuk biztosítani otthonunk biztonságát. Természetesen a megfelelő bejárati ajtó és zár sokat segíthet az illetéktelen behatolók távol tartásában, de a mai modern technológiákat is bevethetjük. Érdekes kérdés, hogy mi ad tökéletes biztonságot, egy biztonsági ajtó vagy egy okos zár?

Az igazság az, hogy nincs olyan zár, amit ne lehetne előbb vagy utóbb feltörni, ugyanakkor az is tény, hogy a legtöbb betörő nem csúcs-hacker, és a biztonsági ajtó is komoly elrettentő erő számukra. Bár nem jelent maximális biztonságot egyik zár sem, de mindenképp olyat válasszunk, ami minőségi, és védelemmel ellátott.

Milyen védelemmel látják el a mai modern zárakat?

Ha nem szeretnénk okos zárral felszerelni az otthonunkat, és a kulcsunkat a mobilunkkal felváltani, akkor sem kell tartanunk egy esetleges betöréstől. A legtöbb hagyományos zár is kellő védelmet tud biztosítani, de csak abban az esetben, ha nem gagyi, kínai márkáról van szó, hanem minőségi, védelemmel ellátott fajtáról.

zárcsere, zárcsere Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár

De milyen védelemmel legyen ellátva a zár, amit választunk. Érdemes számba venni a legkedveltebb betörési módszereket, és ezek ellen kell, hogy a védelem biztosított legyen.

A fúrásvédelem egy nagyon általános igény, ahogyan zártörés elleni ellenállás is. A zártörés ellen valójában nagyon egyszerű módon lehet védekezni, hiszen csak annyi a lényeg, hogy zárbetét ne lógjon ki az ajtó síkjából.

Nagyon sok zár esetében van feltüntetve a savazás elleni védelem, ami ugyan jól hangzik, de a szakértők szerint nem egy gyakran használt, és túlságosan működő módszerről van szó, szóval ha nem szükséges, erre nem muszáj plusz összegeket kiadnunk.