zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Mikor hasznos, ha van pótkulcs?

A pótkulcs egy nagyon hasznos dolog tud lenni, főleg, ha a megfelelő helyen van. Egy rossz helyre tett pótkulcs haszontalan, sőt, a biztonságunk szempontjából akár veszélyes is lehet.

Mielőtt egy egész sereg kulcsot másoltatunk a bejárati ajtóhoz, előbb gondoljuk át, hova tegyük, kinek adjuk, hogy valóban jó szolgálatot tegyen. Ha elérhetetlen helyre kerül olyan, mintha nem is lenne, akkor pedig felesleges pénzkidobás. Persze a kulcsmásolás egy viszonylag olcsó dolog, tehát pár kulcs nem fog minket anyagi romlásba dönteni, de ha a célját nem teljesíti be, akkor felesleges.

A különböző rejtekhelyek helyett inkább azt gondoljuk végig, hogy kik azok a személyek, akiknél jó helyen lesz a kulcs. Megbízható, és könnyen elérhető ismerősnél érdemes leginkább elhelyezni a kulcsokat, mert így nem fogunk félni, hogy rosszra használják fel, illetve baj esetén könnyen a segítségünkre siethetnek. Akár a családtagokhoz is tehetünk kulcsot, ha a közelbe laknak, illetve ha a munkahelyünkön van zárható fiókunk, az is jó hely lehet a pótkulcs számára.

Hová ne tegyünk pótkulcsot?

Vannak helyek, amiket semmi esetre se használjunk. A filmen vagy a könyvekben nagyon jónak tűnhet, a valóságban azonban már nem annyira. Emellett sose tudhatjuk, hogy melyikünk a leleményesebb: mi vagy a betörők.

A legáltalánosabb helyeket, mint a kövek, a lábtörlő, a szemetes vagy a virágcserép gyorsan felejtsük is el. Ezeket fogja egy illetéktelen behatoló először megnézni. Ráadásul, ha kulccsal jut be hozzánk, a biztosító egyáltalán nem fog fizetni, még akkor sem, ha a feltételeknek alapvetően megfelelnénk.

Szintén rossz ötlet a mágneses kulcstartó doboz. Ez rafinált megoldásnak hangzik, pedig egyáltalán nem az. Ezeket a szerkezeteket már nagyon könnyű beszerezni, és még könnyebb felkutatni, ezután pedig kinyitni.

A betörők jóval leleményesebbek annál, hogy ilyen lehetőségekre ne gondolnának. A kulcs elrejtése általában nem célra vezető, hiszen vagy úgy eldugjuk, hogy még mi sem fogjuk megtalálni, vagy csak annyira, hogy bárki más is ráakadhasson, akkor pedig nem túl hatékony a dolog.