zárcsere, zárcsere Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár

Milyen védelemmel tudjuk ellátni az ablakzárakat?

Az ablakok zárjának kiválasztása nem tűnhet lényeges kérdésnek, pedig egyáltalán nem elhanyagolható dolog. Egyrészt az ablak is gyenge pont, és a bejárati ajtók után, az ablakoknál jutnak be a legkönnyebben a betörők az otthonunkba, másrészt a gyerekeink biztonsága szempontjából is lényeges, hiszen ha egy kisgyerek könnyen ki tudja nyitni, akár ki is eshet rajta, és ezt semmiképp sem érdemes megkockáztatni. Sokan gondolják, hogy velük ez nem fog megtörténni, hiszen a gyerkőc úgysem éri fel az ablakkilincset.

A gyerekek nagyon leleményesek tudnak lenni, és ha ki akarja nyitni az ablakot, ki is fogja, persze csak akkor, ha nem láttuk el valamilyen védelemmel. A szakemberek mindig azt javasolják, hogy az ablak mindkét oldala zárható legyen. Gyermekbiztonsági szempontból érdemes megerősíteni az ablak zár felőli oldalát úgy, hogy azt ne lehessen egyetlen mozdulattal kinyitni. Léteznek már kulccsal nyíló és számkombinációs zárak is, és attól sem kell félnünk, hogy a tetőablakon esik ki a gyermekünk, mert erre is létezik már speciális megoldás.

Ablakzárak a betörők ellen

Az ablakokat persze nem csak a gyerkőcök kíváncsisága miatt lehet és kell védeni. Az illetéktelen behatolók is sokszor az ablakon keresztül próbálkoznak. Ha bukóra nyitva van egy ablak, az olyan, mintha teljesen nyitva is lenne, de igazából a hagyományos zárt állapotú ablak sem nagy kihívás a betörőknek. Pár egyszerű szerszám segítségével könnyen bejutnak az ablakon át, így célszerű valamilyen védelemről gondoskodni, hogy ez ne történhessen meg. Az ablakzárak között is vannak olcsóbb és drágább darabok.

zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Természetesen első körben nem az árakat kell figyelni, hanem a lehetőségeket. Léteznek másodlagos ablakzárak, külön védelmek a zsanér és a zár felőli oldalra, de akár komplett szetteket is be tudunk szerezni. Ha nem akarunk túlzásokba esni, de mindenképp szeretnénk gondoskodni az ablakok védelméről, akkor egy másodlagos zár vagy a zsanér felőli oldal megerősítése lehet a megoldás. Persze a döntés attól is függ, hogy az ablak melyik oldalát szeretnénk megerősíteni, hiszen ez nagyban befolyásolni fogja a döntést.