zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Milyen zár kerüljön a dolgozószobánkra?

A koronavírus járványnak köszönhetően rengetegen kényszerültek arra, hogy otthon végezzék el a munkájukat. Ehhez természetesen szükség a megfelelő helyre, így tavasszal rengetegen alakítottak ki az otthonukban egy saját irodát. Persze gyerkőc mellett dolgozni nem is olyan egyszerű, így komoly igény kezdett mutatkozni a beltéri ajtózárak iránt is. De milyen zár kerüljön fel egy irodára? Természetesen ez attól függ, mennyire kell védenünk az irodát: csak a papírjainkat tartjuk ott, és csak a gyerekeket szeretnénk távol tartani, vagy komolyabb védelemre is szükség van.

Ha csak arra van szükségünk, hogy a gyerekeink ne az irodában keressék a rajzpapírt és a ceruzát, akkor egy hagyományos BB zár is megteszi. Általában ez kerül a beltéri ajtókra, és egy tollas kulcs kell hozzá. Egy kulccsal akár az összes beltéri ajtó nyitható, de ha ez nem zavar minket, akkor ennyi is elég lehet. Ugyanakkor olyan munkát is végezhetünk akár otthon is, ami komoly technikai felszereltséget, esetleg titkos dokumentumokat tartalmaz, és fontos, hogy megfelelően védve legyen a dolgozószobánk.

Ha nem elég a BB zár…

Természetesen komolyabb védelemmel is elláthatjuk a beltéri ajtókat is, nem csak a bejáratot. Sokan ilyenkor azt gondolják, hogy jó, akkor majd egy bejárati ajtókra való zárat teszünk a dolgozószobára és kész. Nem is áll ez messze annyira a valóságtól. A bejárati ajtókra való zárak is PZ zárak, de a beltéri ajtókra való társaik akár mesterkulcs rendszerrel, illetve mágneskártyával is elláthatóak. Ilyen zárak kerülnek a panziók vagy hotelek ajtajára, de az irodaházak is előszeretettel használják ezt a típust.

zárcsere, zárcsere Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár

Otthon persze nem lesz szükségünk mágneskártyára, vagy többkulcsos megoldásokra, hanem egy komolyabb zárra, amihez egy vagy több egyedi kulcs tartozik, ami csak ehhez az ajtóhoz jó, tehát a házban található kulcsokkal csak úgy nem lehet kinyitni. Ez már elegendő védelem lehet, hogy nyugodt körülmények között tudjuk dolgozni az otthonunkba. Ezek a zárak nem drágák, jóval olcsóbbak, mint egy bejárati ajtóra való zár, így érdemes megfontolni a beszerzésüket.