zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Mire figyeljünk a bejárati ajtó kiválasztásánál?

Költözéskor, új otthon vásárlásakor, de akár egy elöregedett ajtó okozta problémák közepette is felmerül a kérdés, hogy vajon mennyire érdemes befektetni egy minőségi bejárati ajtóba, melyek azok a szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni az ajtó kiválasztásánál. A hatalmas kínálat és a megannyi reklám és akció mellett nem egyszerű feladat kiszűrni azokat a paramétereket, amelyek valóban fontosak a megfelelő választáshoz.

Bejárati ajtó kiválasztásánál az első és legfontosabb szempont a biztonságunk kell, hogy legyen. Ezen felül pedig kitűnő hő – és hangszigetelést biztosítson, kényelmünk és pénztárcánk érdekében. Míg sokszor az esztétika jelenti az elsődleges szűrőt, bele sem gondolunk, hogy az adott termék nincs ellátva a megfelelő védelmet nyújtó funkciókkal. Továbbá azt is érdemes szem előtt tartanunk, hogy olyan ajtót válasszunk, ami anyagában is megfelelő alapot biztosít egy minőségi zár felszereléséhez.

Milyen a jó bejárati ajtó?

Egy jó bejárati ajtónál figyelembe kell vennünk, hogy biztonsági szempontból megfelelő legyen. Ehhez pedig jó minőségű anyagot érdemes választanunk. Legnagyobb strapabírósággal az acélból készült ajtók rendelkeznek, ezek már a biztonsági ajtó kategóriájába sorolhatók egy megfelelő kerettel és zárszerkezettel együtt.

Amennyiben esztétikai szempontból fontos nekünk, hogy üvegbetét is legyen az ajtóban, figyeljünk oda rá, hogy megfelelő erősségű üvegből készüljön, kérjük ki szakember segítségét, bátran kérdezzünk és járjunk utána.

Egy jó bejárati ajtónak ma már nem szükséges 2-3 különböző zárral rendelkeznie ahhoz, hogy megfelelő védelmet nyújtson. Egy jó minőségű, funkcionális biztonsági zár is elegendő. Érdemes több ponton záródó, felfeszítés biztos zárbetétet választani, illetve azt is gondoljuk át, hogy a családunk igényeihez illeszkedjen a zár.

Például gyermekek vagy idősebb rokonok esetében érdemes olyan zárat választani, ami vészfunkcióval ellátott vagy gombos zárbetéttel rendelkezik, hogy a család egyik tagja se zárja ki magát véletlenül és egy zárban felejtett kulcs esetén is gyorsan be tudjunk jutni otthonunkba. Érdemes egy szakemberrel konzultálni, felvázolni igényeinket és együttesen kiválasztani a tökéletes darabot.