zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Tippek, ha kizártuk magunkat a lakásból

Rengeteg mindenkivel előfordul, hogy kizárja magát a lakásából. Van, aki a kulcsot hagyja el, van, aki beletöri a zárba, de az is megeshet, hogy csak a szemetet akartuk levinni, a hozat vagy valami más tényező hatására pedig becsukódott, mi pedig kulcs híján kint rekedünk. Pánikra semmi ok, az ilyen helyzetekre is van megoldás. Persze nem a filmekben látott kaszkadőrmutatványok, vagy a hajtűvel történő ügyeskedés. Ha nekirontunk az ajtónak, jó eséllyel csak mi sérülünk meg, rosszabb esetben még az ajtó is, amit aztán le is kell majd cserélnünk.

Ha nincs kulcsunk, akkor először próbálunk keresni valakit a családból, akinek van. Ha erre nincs lehetőség, jöhet a felebaráti segítség igénybe vétele, vagyis egy kedves szomszédtól kérhetünk egy csavarhúzót, aminek a segítségével a zár sérülése nélkül bejuthatunk. Az ügyesebbek egy bankkártyával vagy egy műanyag lappal is próbálkozhatnak, de ez csak abban az esetben fog működni, ha a zár alapvetően nyitva van, csak kívülről nem tudjuk kinyitni kulcs nélkül. A legvégső esetben persze jöhet a szerelő, aki pikk-pakk megoldja majd a problémát.

zárcsere, zárcsere Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár

Elveszett a lakatkulcs? Erre is van trükkök

Nem csak a bejárati ajtó kulcsát lehet elveszíteni, hanem a lakatokét is. Ez elég gyakori jelenség, hiszen ezek a kulcsok kisebbek, kevesebbet is használjuk őket, és a hozzájuk tartozó kulcskarika is elég gyenge szokott lenni, szóval nagyon könnyen elkallódnak. Ilyenkor persze morgunk egy sort, és veszünk egy másikat, de akkor vagyunk igazán gondban, ha a lakat történetesen a biciklinken vagy a fészeren vagy, vagyis mindenképp ki kell nyitni. Abban biztosak lehetünk, hogy a lakat a művelet után tönkre megy, de leszedni egyáltalán nem bonyolult.

A legegyszerűbb módszer, ha két csavarkulcsot teszünk egymással párhuzamosan a lakat két szára közé, majd szétnyitjuk, mint egy ollót. Garantáltan szét fog pattanni. Ha nem hisszük, nyugodtan rákereshetünk a neten, számos videó fogja bizonyítani a módszer hatékonyságát. Amennyiben a lakat épségét is meg szeretnénk őrizni, akkor egy görbe dróttal is próbálkozhatunk. Azt a profik sem garantálják, hogy elsőre sikerülni fog, de ha kitartóan próbálkozunk, van rá esély, hogy kinyílik a lakat.