zárcsere, zárcsere Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár

Hogyan, és mi alapján vásároljunk zárszerkezetet?

Legyen szó bármilyen nyílászáróról, az csak akkor nevezhető valóban megfelelőnek, ha minden egyes eleme jó állapotban van, megfelelően és azonos elven működik, ezáltal nyújt védelmet az ingatlan lakói számára. Ennek érdekében szokták kihangsúlyozni a szakemberek azt, hogy egy biztonsági ajtó, csak abban az esetben nyújt tényleg maximális biztonságot, ha a zárszerkezete is egy jó minőségű, strapabíró darab.

De felújítás során mégis honnan tudja az ember, hogy pontosan miből milyen fajtát kell vásárolni? Sajnos, ha első ránézésre döntünk, könnyen lehet, hogy olyan zárral térünk haza, amely számunkra nem a legmegfelelőbb.

Hogyan válasszunk zárat?

A legtöbb szakember szerint, ha nem értünk a zárszerkezetekhez, ne is menjünk el egyedül zárat vásárolni. Teljesen felesleges idő, és pénzköltés, hiszen nagy valószínűséggel elsőre nem is olyat fogunk vásárolni, amilyenre valóban szükségünk lenne. A szakmai tanács, a segítségkérés pedig nem szégyellnivaló dolog, inkább lássuk be, és fogadjuk el hogy nem értünk mindenhez. Nyugodtan kérjük ki egy szakember véleményét, és tanácsát, esetleg kérdezzük meg, hogy ő kimondottan milyen típust, vagy márkát tudna ajánlani.

zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Jó tudni azt, hogy egy teljesen egyszerű zárat manapság már a betörők különösebb erőfeszítés nélkül, másodpercek alatt fel tudják törni, szinte síri csendben. Így megeshet az, hogy míg mi az igazak álmát alusszuk, addig az egész lakásunkat kifosszák, úgy hogy mi még csak fel sem ébredünk rá. Ha zárvásárlás előtt állunk, a legjobb, ha olyan biztonsági védelemmel ellátott zárszerkezetet választunk, mely véd a fúrás, felfeszítés, és a zártörés ellen is. Ezek ugyanis azok a módszerek, melyeket a betörők a leggyakrabban be szoktak vetni, ha be szeretnének valahova jutni. A biztonsági zárszerkezet közé tartoznak például a kéttollú kulcsos zárak, az egyedi minősített lamellás zárak, a minimum 5 csapos hengerzárak, a szám vagy betűjel kombinációs zárak melyeknél a lehetőségek száma meghaladja a 10 000-et, a minimum 6 rotoros mágneszárak, illetve ide tartoznak még az olyan típusú zárak is, melyek azonos biztonsági fokozattal vannak ellátva.