zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Mire jók a biztonsági zárbetétek?

Minden ember szeretné a lehető legnagyobb biztonságba tudni családját, értékeit, és otthonát. Ezért történik meg rendszeresen, hogy munkába induláskor visszaszaladunk az ajtóból, hogy megnézzük, valóban lekapcsoltuk-e a tűzhelyet, kihúztuk-e a vasalót, vagy szaladunk vissza az utcáról, hogy leellenőrizzük, hogy biztosan bezártuk-e a bejárati ajtót?

A baj sajnos néhány perc alatt is bekövetkezhet, ezért jobb félni, mint megijedni, és az ellenőrizgetésekkel tényleg nincsen semmi gond, ám fontos észben tartani, hogy egy betörőt sajnos sok esetben egy kulcsra zárt bejárati ajtó nem szokott megállítani.

Felszereltethetünk a plusz védelem érdekébe strapabíró biztonsági ajtókat, de mindhiába, ha a zárak nincsenek jó állapotban, és azokat megbütykölve pillanatok alatt bejuthat az otthonunkba egy talpraesett betörő. A teljes biztonsághoz nem csak a megfelelő ajtó, hanem a tökéletes zárszerkezet is elengedhetetlen.

Mit tudnak a biztonsági zárbetétek?

Egy biztonsági zárbetét annyiban tér el a hagyományos zárbetétektől, hogy ez véd az olyan besurranók ellen, akik a legtöbbször a hagyományos módszereket alkalmazzák betörés során. Ez a zár eltörése, és a megfúrása.

zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Ha biztonsági zárbetét vásárlása előtt állunk, akkor célszerű átgondolni, hogy mennyit szeretnénk rászánni, illetve azt, hogy mi ellen szeretnénk védekezni. Betörés ugyanis számos módszerrel megtörténhet, például fúrással, felfeszítéssel, ütőkulccsal vagy akár savazással is. Ha nem vagyunk biztosak a döntésünkben, nyugodtan kérjük ki a szakemberek véleményét, ám a legtöbbször azt szokták javasolni, hogy minimum törés-védett legyen az a biztonsági zár, melyet fel szeretnénk szereltetni a bejárati ajtónkra.

A magasabb árkategórián fekvő zárak között választhatunk olyat is, mely kódkártyás rendszerrel működik, ebben az esetben biztosak lehetünk abba, hogy senki nem fogja lemásolni a kulcsunkat, hiszen a kódkártya nélkül el kivitelezhetetlen. Ez különösen azoknál az embereknél lehet hasznos megoldás, akik sajnos rendszeresen elhagyják a lakáskulcsukat.