zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Amikor a zárbetétcsere is elengedő lehet

Amikor valami gond van a zárral, akkor sokan már a zárcserében gondolkodnak, és előre szörnyülködnek, hogy mennyibe is fog ez nekik kerülni. Egy minőségi, védelemmel ellátott zár nem olcsó, hát még a szerelő költsége. Ilyenkor persze megfordul a fejünkben, hogy inkább magunk cseréljük ki a zárat, és/vagy egy olcsóbb modellt veszünk, mert ugyebár nálunk úgysincs semmi értékes, a környéken sem történt betörés, így jó lesz az is. Biztonságos ugyan nem lesz, de legalább olcsón megússzuk.

Azonban ha spórolni szeretnénk, akkor ne ezt a megoldást válasszunk, hanem gondoljuk végig, hogy nem elég-e véletlenül egy zárbetétcsere is. A zárbetét a zár egyik része, történetesen az, amelyikben a kulcs is forog. Sok esetben az is elég lehet, ha ezt az alkatrészt kicseréljük. De mielőtt rátérnénk, hogy mikor elég a zárbetétcsere is, le kell szögezni, hogyha elromlik a zár, akkor mindenképp a csere lesz a jó megoldás, mégpedig egy minőségi zár, amit a szerelő tesz a helyére. Bár drágának tűnhet, de ezen semmiképp sem érdemes spórolni.

Mikor elég csak a zárbetétcsere?

Általában ez akkor lehet jó megoldás, ha alapvetően nincs baja a zárnak, mindössze a kulccsal van valami probléma. Vagy az, hogy eltörött, beletört a zárba, esetleg elveszítettük, mert ilyen esetekben bőven elég a zárbetétcseréje is. Szintén ez lesz a jó megoldás, ha csak másik kulcsot szeretnénk, mert a meglévő olyanoknál is lehet, akiknél nem jó, ha ott van. Új lakás vásárlása esetén történhet ilyen, amikor a régi tulaj bár átadja a kulcsokat, de titkokban másoltat magának, vagy ha nem ő, akkor a családjából valaki.

Új albérletbe költözés esetén is történhet ilyesmi, de akkor is ha válunk vagy szakítunk. Bár régi párunk odaadhatja a kulcsát, de nem tudhatjuk, hogy nem másoltatott-e egyet magának. Az is lehet, hogy nem adja oda a kulcsát, akkor ha saját ingatlanról van szó, akkor egy zárbetétcserével ezt a problémát is megoldhatjuk. Az elveszett kulcsok esetén is ez lesz a jó megoldás, hiszen sosem tudhatjuk biztosan, hogy mennyire volt véletlen a kulcsunk eltűnése.