zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a beltéri ajtó zárjának kiválasztásakor?

Amikor a beltéri ajtózárakról van szó, sokan letudják annyival, hogy jó lesz a hagyományos BB zár is, minek túlgondolni a dolgot. Ugyanakkor sokszor nem a megfelelő zár kerül fel az ajtóra, mert nem gondoljuk végig, hogy mit is várunk el egy beltéri ajtózártól. Persze kicserélni a zárat nem akkora ördöngösség, ugyanakkor megkímélhetjük magunkat a plusz költségektől, amit egy új zár megvétele és felszerelése jelent. Egyszerűen nincs más dolgunk, kint végigvenni a szempontjainkat. Ehhez adunk egy kis segítséget:

Milyen szobára keresünk zárat?

Először is azt érdemes számításba venni, hogy melyik szobákra szeretnénk zárat, ugyanis a helyiségektől is függ, hogy milyen zárat érdemes választani.

Kik tudjanak benni az adott helyiségbe?

Van-e olyan igény, hogy az adott helyiségbe ne tudjon valaki bemenni, mondjuk a gyerekek. Ez azért is lényeges, mert ha mondjuk BB zárat választunk, ráadásul ugyanolyat, akkor minden kulcs minden zárba jó lesz, így hiába zárunk be egy ajtót, mert nyithatóvá fog válni egy másik kulcs segítségével. A dolgozószoba esetében például igény, hogy csak úgy ne mehessen be más családtag, de a pince vagy a padlás ajtajára is komolyabb zárak szoktak felkerülni a gyerekek biztonsága érdekében.

Fogjuk egyáltalán kulcsra zárni az ajtót?

Ez egy igen fontos kérdés. Ha ugyanis nem, akkor a legolcsóbb zár is tökéletesen megfelel. A BB zárak pont jók erre a célra, egyszerűen levesszük a kulcsokat, elrakjuk őket, és kész. Az ajtót csukni lehet, zárni meg úgysem akarjuk őket, így ez a kérdés már meg is van oldva. Ugyanakkor vannak helyiségek, melyeknél fontos a zárhatóság. A dolgozószobák mellett sokan a fürdőre és a WC-re is olyan zár kerül, amit nemcsak tudni de zárni is szeretnénk, tehát a kulcs benne marad. Persze komoly zárakra ebben az esetben sem kell feltétlen gondolni, elég lehet a BB zár ide is, csak a kulcs maradjon is rajta a záron.

Kik élnek velünk együtt? Van speciális igényük?

Az időseket és a gyerekeket érdemes számításba venni, fogják-e zárni a szobájuk ajtaját, esetleg hajlamosak elveszíteni a kulcsot.