zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Amikor szerelőt kell hívni a zárhoz

A zárakkal rengetegféle gond történhet, amit sokan megpróbálnak maguk orvosolni. Ez viszont nem mindig jön össze, és nagyobb gondot okoznak, mint ami már eleve van. Ennek értelmében vannak olyan bajok, amikhez mindenképp szerelőt kell hívni, mert sokkal jobban járunk úgy, nem feltétlen anyagilag, de van, hogy úgy is. A csere például egy ilyen feladat. Bár rengeteg netes cikk és videó foglalkozik azzal, hogyan lehet házilag is kicserélni a zárat, ez leginkább a beltéri ajtóra igaz, a bejárati ajtó biztonsági zárjainak cseréjéhez szakemberre van szükség.

Azért ne vegyünk silány zárat, hogy megússzuk a szerelés költségét, mert azt mi magunk is fel tudjuk tenni az ajtóra. Akkor is a szerelő lesz a megoldás, ha beletörtük a kulcsot a zárba, vagy valamiért elhagytunk minden elérhető kulcsot, is ki kell nyitni az ajtót. Ha magunk próbálkozunk, akkor előfordulhat, hogy megsértjük a szerkezetet, ami így biztosan cserére szorul majd. A szerelő lesz az akadó zár esetén is a megoldás, amikor már a sokadik olajozás sem használni, mert előfordulhat, hogy meg lehet javítani, és nem szükséges cserélni.

Mikor szerelhetjük meg mi magunk a zárat?

Ha már az olajozásnál tartunk, megvan a feladat, amit mi is könnyedén elvégezhetünk. Természetesen ebben az esetben is vannak olyanok, akik erről is lebeszélik a lelkes próbálkozókat. Ennek az az oka, hogy sokan az olajozás szó hallatán már rohannak is a konyhába az étolajért, rosszabb esetben a zsírért, mert hát olajozás, jó lesz ez is. Nem, sajnos nem lesz jó. Ezeket mindenképp kerülni kell ilyenkor, és csak olyan kenőanyagot használhatunk, ami valóban a zárba való, nem pedig a pörköltbe.

A megoldás a zárolaj vagy a WD-40 lesz, de akár a grafitport is kipróbálhatjuk, mert az is hatékony megoldás lehet. Ha viszont már sokszor olajoztunk, de a zár még mindig akad, akkor mindenképp a szerelő lesz a megoldás, mert ő fogja tudni, hogy milyen hibák okozhatják az akadást, és az olajozáson túl mi az, ami valóban segíthet is, és nem okoz károkat a zárban.