zárcsere, zárcsere Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár

Hiába volt lakásbiztosítás, a biztosító nem fizetett betörés után, hogy lehet ez?

A betörések nagyon gyakoriak manapság, ezért sokan kötnek lakásbiztosítást, talán többen is, mint az elmúlt években. Ugyanakkor egyre több ilyen esetet lehet olvasni a közösségi médiában, hogy a biztosító nem fizetett, pedig a havidíjat rendszeresen fizették. Ilyenkor persze fellázadnak a kommentelők, hogy micsoda dolog ez, azzal a biztosítóval biztos nem szerződnek többet, ugyanakkor koránt sem biztos, hogy a biztosító a hibás. Ugyanis a lakásbiztosítások esetében, ahogy minden más biztosítás és szerződés esetében mindig el kell olvasni a feltételeket, és ha ezeket nem tartjuk be, akkor bizony eleshetünk a kártérítéstől.

A biztosításokra is igaz a mondás, miszerint, attól, hogy nem ismerjük a részletes tartalmi leírást, ez nem ment fel minket a betartása alól. Érdemes tehát elolvasni a szerződést, és a hozzá tartozó mellékleteket, ugyanis ezekben felsorolják, hogy az adott kár esetén milyen feltételek vonatkoznak ránk. Betörés esetén például a megfelelő zárra is szükség van ahhoz, hogy a biztosító fizessen, de a többi kár esetén is vannak ilyen jellegű feltételek. Ezeket mindenképp tudnunk kell, és megtenni a szükséges lépéseket, hogy nehogy duplán járjunk pórul.

Milyen feltételeknek kell megfelelnünk, hogy a biztosító kár esetén valóban fizessen is?

A lakásbiztosítást nem elegendő megkötni. Ez az első lépés persze, de a szerződés aláírása után is egy vár ránk feladat. A biztosítást rendszeresen kell fizetni a szerződésben foglaltak alapján. Ez lehet havi díj, de fizethetünk negyedévente vagy évente is, a lényeg, hogy rendszeresen fizessük be, különben nem él majd a biztosítás. Emellett azonban más feltételek is vannak. A betörés esetén például csak akkor fog fizetni a biztosító, ha a megfelelő zár van az ajtó, ellenkező esetben nem.

Érdemes tehát a MABISZ betörésre vonatkozó szabályozását olvasgatni, ahol részletes leírást találhatunk arról, hogy milyen típusú zárakat fogadnak el. Ez a leírás rendkívül részletes, minden zárfajtára és típusra kitér, és pontosan megfogalmazza, hogy milyen zárak esetén térít a biztosító.