zárcsere, zárcsere Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár

Ezek a legújabb módszerek, melyeket előszeretettel bevetnek a betörők!

Olyan profin, olyan nagy léptekben senki nem fejleszti a technikáját, mint ahogy a tolvajok, és a betörők. Céljuk azonban mindig ugyanaz: Minél gyorsabban, minél csöndesebben, feltörni a zárat, bejutni az ingatlanba, és minden értékes holmit begyűjteni.

A biztonsági szakemberek úgy gondolják, 10 előre jól megtervezett betörésből 9 meg is tud valósulni. Ez pedig leggyakrabban a rossz állapotban lévő, nem megfelelő védelemmel rendelkező nyílászáróknak, és zárszerkezeteknek tudható be.

A kopogtatás, és a fagyasztásos technika

Míg régebben rendszeresen felfeszítették a gazfickók a bejárati ajtót, manapság már egyre gyakrabban vetnek be ennél jóval korszerűbb módszereket. Az egyik ilyen, egyre sűrűbben használt módszer a „kopogtató” módszer. Ilyenkor a zárat védő cilinderbetétet tudják minden nyom, és külsérelem nélkül rövid idő alatt feltörni.

Ehhez pedig egy speciális eszközt, egy kulcsot használnak, melyet behelyeznek a zárbetétbe. Ezután következik az egyenletes ütögetés, melynek következtében a zár egyszerűen kipattan. Szakemberek szerint ez a módszer ellen a leghatékonyabb védekezés a csúsztatható, pajzsszerű pánt, hiszen ez képes megakadályozni azt, hogy hozzá lehessen férni a zárbetéthez.

zárcsere, zárcsere Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár

A fagyasztásos technika egyszerű, könnyen kivitelezhető elveken alapszik, így egyre többen bevetik ezt a módszert is a mai betörők.

Mindenki tisztában van azzal, hogy ha egy tárgyat gyorsan, és intenzíven lefagyasztunk, akkor annak az anyaga merevvé válik, ezáltal pedig könnyebben elreped, eltörik, egy kisebb ütés következtében is. Ebből indultak ki a betörők is, mikor először kipróbálták ezt a technikát. Ehhez a fagyasztáshoz mindig folyékony nitrogénre van szükségük, és kell némi rutin, és tapasztalat ahhoz, hogy mindenféle probléma nélkül tudják használni.

Ha azonban ráéreznek a dologra, akkor gyorsan, és könnyedén tudják feltörni a zárakat, úgy hogy az a lehető legnagyobb csendben történik meg. A legtöbb esetben a betörést akkora időzítik a tolvajok, mikor senki nem tartózkodik az ingatlanban, de az se ritka hogy az éj leple alatt osonnak be az otthonainkba.