ajtónyitás, ajtónyitás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Miért fontosak a biztonsági zárbetétek?

Nincs a világon olyan ember, aki ne szeretné maximális biztonságba tudni otthonát, és szeretteit. Valószínűleg velünk is megtörtént már, hogy nem voltunk biztosak benne, hogy bezártuk -e a bejárati ajtónkat, mikor elmentünk otthonról, és ezért inkább visszafordultunk, hogy leellenőrizzük azt. Sajnos a mai rohanó világban egyre gyakrabban esik meg az emberrel az, hogy megfeledkezik egy ilyen fontos dologról, mint ahogy az is egyre sűrűbben előfordul, hogy elhagyjuk a kulcsunkat, vagy éppen valaki kicseni egy gyanútlan pillanatban a táskánkból, zsebünkből. De vajon mit tehetünk ezek a véletlenek ellen? Lehetséges ugyanis hogy a környékünkön portyázó szemfüles betörők csak ezekre a pillanatokra várnak.

Azért, hogy megakadályozzuk azt, hogy idegenek tudjanak bejutni a lakásunkba képesek vagyunk mindent elkövetni. Biztosan mindent? Jó, ha tudjuk, hogy egy biztonsági ajtó bár nagyon szuper, és természetesen hasznos dolog, önmagában egyáltalán nem elég! Az ajtó állapota, minősége, típusa mellett nagyon fontos, hogy milyen zárszerkezet, és zárbetét van bele szerelve. Ha biztonsági zárbetétet szeretnénk vásárolni, könnyen lehet, hogy kicsit elveszve érezzük magunkat a hatalmas kínálatban, ha belépünk egy zárakkal foglalkozó üzletbe.

zárcsere, zárcsere Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár

Mit tudnak a biztonsági zárak?

Mielőtt kiválasztanánk a leendő bejárati ajtónkat, érdemes lehet alaposan körüljárni a témát. Fontos szempont kell lennie annak, hogy az illetéktelen betolakodók ellen megfelelő védelmet tudjon nyújtani, ám a biztonsági zárbetét fontosságáról soha nem szabad megfeledkeznünk!

A biztonsági zárbetét megfelelő védelmet nyújt a betörők ellen, főleg azok ellen, akik a klasszikus módszerekkel szokták elvégezni a piszkos munkát (például zártörés, zár fúrás).

Ezeknek a záraknak nagy előnyük, hogy bármilyen típusú biztonsági zárról is legyen szó, garantáltan nem lesz hozzá olyan tolvajkulcs, mely beleillene a zárba. Ezekbe a zárszerkezetekbe ugyanis alapvetően több mint százezer kulcskombinációt is tesztelni szoktak! Ha valami miatt pedig már a kulcsokban sem tudunk megbízni, akkor számunkra a legideálisabb megoldás a kódkártyás rendszer, így ugyanis biztosak lehetünk abban, hogy senki nem fogja az ingatlanunk kulcsait lemásolni, ha esetleg elhagyjuk őket az utcán, vagy egyszerűen eltűnik a zsebünkből. A kulcs másolásához egy kódkártya szükséges. Ennek felmutatása nélkül kulcsmásolásra nincs is lehetőségünk!