zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Mi is az a több ponton záródó biztonsági zár?

Mindenhonnan hallani, hogy ma már az összes ajtót több ponton is záródó biztonsági zárszerkezettel ellátva lehet megvenni. Első hallásra azt hinnénk, hogy ha egy ajtó 5 ponton záródik, akkor 5 kulcs is kell hozzá? Nem éppen. Elég egy kulcs, egy kilincs és egy zár, de az aztán 5 ponton védi a bejáratunkat. Ahol a kilincs és a kulcslyuk található ott az elsődleges zár, és ettől lefelé és felfelé is van még az ajtóban 2-2 zárszerkezet, mely a kulcsforgatásra ugyan úgy bekattan a tokba, mint az elsődleges zárnyelv.

A 7 ponton záródó ajtók is ugyanezen mechanizmus alapján működnek, csak nem kettő, hanem három pont van pluszban alul és felül is az ajtónkban. Ami a legjobb viszont ezekben a zárszerkezetekben, hogy annyira masszívan tartják az ajtót a tokban, hogy képtelenség kiemelni a helyéről, így nem tudják kibillenteni sem, benyomni sem a legelszántabb betörni próbálkozó egyének sem. Pajszernek semmi esélye egy ilyen bejárattal szemben, mert felfeszíteni sem könnyű móka, és pláne nem rövid időn belül, de még hangtalanul sem működik a dolog.

A biztonság árny oldala

Sajnos előfordulhat olyan eshetőség, mikor is mindenképp be kell jutnunk kulcs nélkül a saját lakásunkba. Tételezzük fel, hogy egyik családtagunk otthon van, magára zárta az ajtót, de váratlanul rosszul lett, a kulcsot a zárban hagyta belülről, és mi kintről hiába próbálunk neki segíteni, hiába van nálunk a saját kulcsunk, sehogy se tudunk bejutni, hogy segítsünk neki. Számtalan ilyen esethez hívnak ilyenkor lakatos szakembert, aki egy különleges fúró segítségével képes kinyitni a biztonsági záras ajtókat.

zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Mi magunk semmiképp se próbáljuk meg erővel kinyitni ilyenkor a zárat, mert annak csak hosszadalmas szenvedés és amúgy is kudarc lesz a vége. Az interneten kutatva rengeteg ilyen ajtónyitó szakemberbe botlunk, akik szívesen segítenek a probléma megoldásában, és nagyon gyorsan, akár pár perc alatt sikerül majd bejutnunk a házba a segítségükkel. A procedúra után már csak egy egyszerű zár és kulcs cserére lesz szükség, az ajtó helyett, mely így nem sérül meg egyáltalán. Ha már ott van kéznél egy ilyen lakatos ember, akár azon melegében ki is cseréli számunkra a zárat a kinyitott ajtónkon.