zárjavítás, zárjavítás Kaposvár, zárszerviz, zárszerviz Kaposvár, zárszervíz, zárszervíz Kaposvár, zárszerviz Kaposvár

Miért jó a vészfunkciós zár az idős szeretteink ajtajára?

Amikor zárválasztásra kerül a sor, sok szempontot kell figyelembe venni. Az egyik ilyen, hogy kik is laknak az adott lakásban. Az idős emberek számára a vészfunkciós zár egy kifejezetten előnyös megoldás, ugyanis ezek a zárak úgy vannak kialakítva, hogy egyszerre két kulcs is működhessen bennünk. Na, nem egyszerre lehet egy oldalról két kulcsot belerakni, hanem akkor is el lehet benne forgatni egy kulcsot, ha a másik oldalon éppen valaki bent felejtett a zárban egy másikat. Ez pedig az idősek esetében nagyon hasznos tud lenni.

Számtalan esetről hallani ugyanis, hogy egy idős ember bent felejtette a kulcsot a zárban a családtagjai pedig nem tudtak bemenni. Ez akkor is kellemetlen, ha együtt élünk idős rokonaikkal, hiszen kiszorulunk a saját otthonunkból, de még inkább érdekes az a helyzet, amikor az idős ismerősünknek segítségre lenne szüksége, de a zárban maradt kulcs miatt senki sem tud bejutni hozzá. Persze, ha biztosan tudjuk, hogy baj van, akkor be is lehet törni az ajtót, de akkor a kárt meg kell valakinek fizetnie. Olcsóbb, ha már elve vészfunkciós zárat veszünk, és ilyen eset nem fordul elő.

Kiknek javasolják még a vészfunkciós zárakat?

A vészfunkciós zár azonban nemcsak akkor jó, ha idős szerettünk ajtajára kerül fel, vagy ha idős családtag is él velünk. Ez gyerekes családok esetében is hasznos lehet, akár kicsi gyerekről, akár kamaszról van szó, hiszen ők is hajlamosak lehetnek arra, hogy a kulcsot a zárba felejtsék. Akkor is érdemes a vészfunkciós zárat megfontolni, ha a szobaajtóra kerül fel, mondjuk kamasz gyerek szobájába, esetleg a WC-re. Sok kamasz szereti zárni a szobáját, igénye is van rá, vészfunkciós zárral pedig biztosíthatjuk, mindig be tudjunk hozzá jutni.

A WC esetében is érdemes olyan zárban gondolkodni, ami kívülről nyitható, ugyanis kisgyerekes családoknál előfordulhat, hogy véletlenül bezárják magukat a WC-be.  A vészfunkcióz zár természetesen drágább, mint a hagyományos zárak, de szükséges esetén akár életet is menthet, hogy időbe be tudunk jutni idős szerettünkhöz baj esetén.